svoHoe wordt worst gemaakt? Hoeveel weet je van de producten in de supermarkt? En wat komt er kijken bij het bereiden van culinaire hapjes? Tijdens de Open Dag op de nieuwe SVO-locatie aan Sleepboot 2 in Houten kunnen bezoekers zelf proeven, ruiken, voelen en beleven wat een baan in food inhoudt.
Pas in september opent de nieuwe onderwijslocatie van SVO in Houten haar deuren, maar tijdens de Open Dag op dinsdag 3 maart 2015 kunnen bezoekers alvast kennismaken. Ze krijgen een rondleiding en enthousiaste docenten en studenten vertellen over de opleidingen van SVO. Natuurlijk staan ze ook klaar om vragen te beantwoorden.
Bezoekers krijgen bovendien de kans om te proeven, ruiken, beleven en voelen wat werken met food betekent. In de keuken van de locatie worden ter plekke culinaire hapjes bereid, die ze natuurlijk mogen proeven. Bij een keurtafel kunnen ze hun productkennis testen, ze kunnen kennismaken met de nieuwe mbo-4-opleiding Bedrijfsleider en deelnemen aan een proefexamen over de sector fastservice.
ReflexSystems zal, als partner van SVO aanwezig zijn met inspirerende presentaties over de techniek van wegen en registreren. Op twee locatie in het nieuwe gebouw kunnen bezoekers bekijken wat het inhoudt om te werken met weegschalen en software. Automatisering is namelijk niet meer weg te denken uit de foodindustrie en ReflexSystems vindt het dus belangrijk dat studenten in vroeg stadium van hun opleiding kennismaken met dergelijke oplossingen.