Reflex 3000 Rest-API Documentatie

Ga aan de slag met de Reflex 3000 REST-API en werk aan innovatieve klantcases.

Innoveer mee in de voedingsmiddelenindustrie

Samen met de Reflex 3000 Rest-API worden eindeloos veel innovaties mogelijk met onze Reflex 3000 ERP applicatie. Of je nu gaat voor het koppelen van een CRM-oplossing, Warehouse management oplossingen, een slimme machine of een applicatie die zorgt voor de koppeling met een op maat gemaakt goedkeuringsproces. Wij bieden jou met de Reflex 3000 Rest-API de tools om dit tot stand te brengen.

Reflex 3000 Rest-API

Introductie

Vanuit de gedachtegang om de Reflex 3000 ERP applicatie open te stellen, zijn we gestart met het ontwikkelen van een Rest-API met CRUD (Create, Read, Update, Delete) mogelijkheden, waardoor 3e partijen op basis van ons platform ook kunnen bijdragen aan innovatieve oplossingen voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. Belangrijk hierbij is de technologische opzet en het begrijpen wat Reflex 3000 is.

Reflex 3000

Reflex 3000 is dé gestandaardiseerde ERP oplossing voor de voedingsmiddelenindustrie. Deze oplossing wordt in veel gevallen On Premis (lokaal) of in een Private Cloud omgeving geïnstalleerd. We spreken hierdoor over een door onze klant gemanaged Rest-API. Kortom, local host.

Reflex 3000 is een gestandaardiseerde, modulaire ERP applicatie. Dit betekend dat niet ieder door ReflexSystems geautomatiseerd bedrijf met dezelfde configuratie en/of modulesamenstelling werkt. Dit heeft uiteraard invloed op de te ontsluiten data en daarom is het belangrijk om niet alléén stil te staan bij de te maken koppeling, de modulesamenstellen, maar ook de werkwijze van de klant.

Vanuit de Reflex 3000 applicatie hebben we het mogelijk gemaakt om een Rest-API te kunnen aanroepen, waarmee talloze innovatiecases mee ondersteund kunnen worden. Deze Rest-API wordt ontsloten via een lokaal geïnstalleerde service (Reflex Application Service), waarmee ook de Swagger UI omgeving wordt opgezet, wat ervoor zorgt dat de documentatie van de End-points real-time beschikbaar zijn.

Benodigdheden

Vanaf de Reflex 3000 Versie 20.3.x is het mogelijk om Reflex Application Server in te richten en op te stellen naar buiten. Hiervoor dien je uiteraard te beschikken over een Reflex 3000 Versie 20.3.x of hoger.

Daarnaast is het van belang dat je de Reflex Application Server geactiveerd hebt en beschikking hebt tot de module(s) Reflex 3000 Stamdata API, Reflex 3000 Order API en/of Reflex 3000 Productie API. Onze consultant kan deze modules inrichten samen met de systeembeheerder welke de juiste poorten in jouw ICT-Infrastructuur ingericht, zodat de Reflex 3000 Rest-API naar buiten toe de data kan ontsluiten.

Ga samen aan de slag

Een koppeling komt niet zomaar tot stand en daarvoor moet je samenwerken. Start bijvoorbeeld door samen met jouw klant (lees onze gezamenlijke klant) een kick-off sessie te plannen waarbij ook één van onze consultants, de systeembeheerder, onze klant en de partij die de koppeling bouwt aanwezig is.

Dit zodat wij beide weten wat ervoor nodig is om tot een succesvolle implementatie te komen en weten welke doelen we nastreven.

 

Server inrichting

Zorg samen met de systeembeheerder dat ook de server is ingericht voor de Reflex Application Server (RAS). Belangrijk is dat de benodigde poorten openstaan voor externe communicatie.

Authenticatie 

Je kunt de Rest-API niet zomaar gebruiken, hiervoor dien je eerst geautoriseerd te zijn. Dat kan door in de lokale Reflex 3000 installatie (bij de klant) een gebruiker met het recht tot gebruik van de Reflex 3000 REST-API aan te maken. 

Create, Read, Update, Delete

Doordat wij gebruik maken van de CRUD methode kun je in de Reflex 3000 REST-API documentatie eenvoudig zien welke end-points jij kunt aanspreken en of je data kunt ophalen, aanmaken, aanpassen of verwijderen in Reflex 3000.

Probeer en ervaar

Met de “Try it out” knop kun je, als je geauthoriseerd bent en bijvoorbeeld een artikelnummer hebt ingegeven, zien wat de output is. Ieder object wordt dan weergegevens in het “example value” venster. Dit maakt het eenvoudiger om te zien wat je van de Reflex 3000 applicatie kunt ontvangen.

Bekijk onze online API documentatie

Ga alvast onze online documentatie bekijken van de Reflex 3000 Rest-API, zodat je in ieder geval alvast kunt zien welke end-points wij beschikbaar stellen.

Demo

Om je alvast een idee te geven hoe de API documentatie eruit ziet kun je via onderstaande knop naar onze demo omgeving gaan. Let op, dit is een demo omgeving en niet de API van één van onze klanten.