kesbeke v2Kesbeke is nog de enige inleggerij van echte Amsterdamse Tafelzuren. Sinds 1999 geleid door Oos, derde generatie Kesbeke. Zijn grootvader, Charles Kesbeke, de grondlegger van het bedrijf, begon in 1948 in een keldertje in hartje Amsterdam, aan het Waterlooplein. Hij was naar Amsterdam verhuisd nadat hij in Zeeland was gestopt met zijn bakkerij. In Amsterdam vond Charles nieuwe mogelijkheden. In tafelzuur, want Amsterdammers bleken daar een grote voorliefde voor te hebben. In dat keldertje werden de eerste augurken en uien gewassen, gepekeld en in glazen potten gepasteuriseerd. Dat pasteuriseren deed hij, bij gebrek aan beter, in vuilnisbakken die hij op de markt en in de omgeving ‘gevonden’ had. Hij verkocht het zuur vaak ook in de kroeg, hij hield van gezelligheid en een praatje. Charles was goed bevriend met de stokers van de jeneverfabriek in de buurt… en zuur past prima bij een borreltje. Meer weten over Kesbeke kijk dan op http://www.kesbeke.nl/.

ReflexSystems gaat zijn gebruiksvriendelijke ERP software gekoppeld aan de, in eigen huis, ontwikkelde hardware Flex 3000, inzetten bij Kesbeke om de recepturen, tracering en orderverwerking te automatiseren. De nadruk bij de implementatie ligt in eerste instantie op de EDI orderstroom verwerking. De standaard modules Order en EDI koppeling gaan hier een grote rol inspelen. Natuurlijk wordt de tracering volledig volgens de wetgeving afgedicht. Kesbeke heeft uiteindelijk gekozen voor ReflexSystems door hun praktijk gerichte oplossing en “hands on” mentaliteit. Het feit dat ReflexSystems al meer dan 650 bedrijven in de Food industrie heeft geautomatiseerd heeft hier natuurlijk ook bij geholpen. Voor het eind van dit jaar zal de implementatie bij Kesbeke worden afgerond en kunnen ze de voordelen van Reflex 3000 gaan ervaren.

ReflexSystems biedt automatiseringsoplossingen voor de foodindustrie. Halverwege de jaren 90 ontstond ReflexSystems uit 2 bedrijven die hun sporen al ruimschoots verdiend hadden in de foodindustrie.  ReflexSystems biedt de foodindustrie intelligente automatiseringsoplossingen waaronder Reflex 3000, een zeer uitgebreid softwarepakket voor alle bedrijfsprocessen en het registratiesysteem Flex 3000. Beide systemen zijn uiterst gebruiksvriendelijk dankzij een scherpe toespitsing op de praktijk. Door een scherpe focus op de foodindustrie heeft ReflexSystems automatiseringsoplossingen voor vrijwel alle branches.