Iberdeli handelt in alle mogelijke soorten vlees, afkomstig van de Spaanse Iberico varkens, die vrij in het bos moge lopen en daar voornamelijk eikels eten. Niet alleen de bekende gedroogde hammen, poten en worsten (denk aan Pata Negra, Chorizo, Ibéricoham Bellota, zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Pata_negra.), maar ook verse producten als nekken, ribben, varkenshaas enz. In totaal zo’n 400 verschillende artikelen.

Vanuit Barendrecht wordt aan klanten aan zo’n 15 West Europese landen verkocht. Het overgrote deel  van de orders wordt één op één doorgezet naar de (vooral) Spaanse leveranciers, die de producten rechtstreeks aan de klanten leveren. Voor de Nederlandse klanten  worden de orders in Barendrecht afgeleverd (voorzien van klantinformatie) en worden de producten door Iberdeli naar de klant vervoerd. Naast deze directe leveringen wordt er in Barendrecht ook (partij)voorraad aangehouden.

Om deze stromen gescheiden te kunnen afhandelen , gebruikt men routes voor het filteren van orders bij het versturen met digitale orders naar hun leveranciers. De leveranciers in Spanje zijn over het algemeen ambachtelijke bedrijven. De orders van klanten werden tot nu in handmatige  e-mails , voorzien van adresgegevens, bestelde hoeveelheden/gewichten, gewenste vervoerder, transportdatum en instructies omgezet in inkooporders bij de juiste leveranciers. Vanaf de live gang worden deze volledig digitaal verwerkt. Inkoop en verkoop orders wordt zo veel mogelijk automatisch aangemaakt waardoor er eenvoudig een partijvoorraad administratie gevoerd kan worden. Bij ontvangst van de leverbonnen van de leveranciers worden bijvoorbeeld de inkoopoorders geregistreerd en de aantallen en gewichten automatisch verstuurd naar de gekoppelde verkooporders.

Iberdeli  is een relatief kleine, maar jonge en dynamische club mensen,  die dit project extra leuk maakte. Voor meer informatie over Iberdeli klik op de volgende link http://www.iberdeli.nl/