Een ondergeschoven kindje merken we nog vaak: ICT. Het onderwerp “waar ook nog wat mee moet, maar wat?”. In een digitale wereld waar u steeds afhankelijker wordt van ICT is het belangrijk dat u en uw collega’s bewust zijn van de veranderingen op dit gebied. Uw organisatie is steeds meer afhankelijk van informatie, applicaties, software en andere communicatiemiddelen. De bedrijfsprocessen hangen hieraan vast. Hoe kwetsbaar is uw organisatie als dat lastige onderwerp “ICT” geen aandacht heeft gehad en u krijgt te maken met bijvoorbeeld uitval van kritieke systemen? 

Continuïteitsmanagement; een bekend begrip?

De continuïteit van uw dienstverlening, het op tijd leveren van kwaliteitsproducten, kan bij uitval zwaar onder druk komen te staan. Er zijn maar weinig écht kritieke processen. Vraagt u een manager logistiek eens wat binnen zijn organisatie bedrijfskritieke processen zijn: Alles mag omvallen, behalve ICT. Het ‘stukje’ dienstverlening dat de organisatie ten koste moet blijven uitvoeren. Oók als plots de stroom uitvalt, servers down gaan en applicaties stoppen. Bent u zich bewust van de gevolgen voor uw organisatie?

Kritieke processen en ICT.

Steeds vaker krijgen wij de vraag organisaties te helpen bij het vormgeven van continuïteitsmanagement, zodat zij bij eventuele uitval van ICT ‘in de lucht’ blijven. De eerste stap is in de meeste gevallen het in kaart brengen van alle afhankelijkheden tussen systemen en applicaties. Waar liggen de verantwoordelijkheden? En vervolgens het veiligstellen van de servicelevels met leveranciers. Daarbij kijkt ReflexICT ook samen met u naar wat je kritieke processen zijn. Welke rol speelt ICT hierin? Wat heeft u al geregeld als noodvoorzieningen voor ICT?  Welke kwetsbaarheden blijven bestaan en hoe gaat u hiermee om?  

Onderneem direct actie.

ReflexICT werkt samen met ReflexSystems. Samen staan zij sterk in automatisering binnen de food sector. Vanuit uw bedrijfsdoelen denken en technologie voor u laten werken door de inzet van slimme ICT. Dat is ReflexICT! ICT kennispartner en dienstverlener uit het midden van het land. ReflexICT implementeert niet alleen ICT oplossingen, maar geeft u ook advies hoe ICT in te zetten en waarom. Uitgangspunt is de continuïteit van je organisatie borgen. Mail haar nu voor een afspraak. Zij spreekt graag met je verder.