AUTOMATISERING VOOR DE FOODINDUSTRIE

Onze klanten

kroes v2De ervaringen van De Kroes
De Kroes in Almere produceert dagverse maaltijden, ambachtelijk vlees en gebraden vleessnacks.
Ruim tien jaar geleden koos het bedrijf voor ReflexSystems, vooral vanwege de prima oplossing voor weegregistratie door middel van scannen.   Peter  de Vos, directeur en eigenaar van De Kroes, staat nog steeds vierkant achter die keuze.  “Het systeem van ReflexSystems is nu al tien jaar cruciaal in alle stappen van ons productieproces.”

De kracht van de eenvoud
Het begint met de bestelling van de klant, waarna de productieplanning wordt opgemaakt. Op basis van de recepturen worden vervolgens de grondstoffen geselecteerd, gewogen en geregistreerd. Volgens De Vos staat ReflexSystems absoluut voor bedieningsgemak. “De kracht zit ’m in de eenvoud. Er zijn prachtige automatiseringssystemen op de markt, begeleid door kostbare consultants om alles werkend te houden. Maar ik geef de voorkeur aan een systeem dat op de werkvloer goed werkt zonder dat je daarvoor een paar weken in training moet.”


boermarke v2De ervaringen van Boermarke

Boermarke in Enschede is een dessertfabriek voor de institutionele markt, die de laatste jaren ook steeds meer desserts voor de retailsector produceert. De meest uiteenlopende desserts komen hier tot stand, van vla tot bavarois.

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
Boermarke ging in 2007 met ReflexSystems in zee. “We hebben een stevige groei doorgemaakt en daarbij hoorde ook een moderne automatisering. We zochten een professioneel pakket dat goed aansluit op onze wensen”, aldus Alexander Varvik, die samen met zijn broer de directie vormt. De producent van desserts kwam na een zoektocht uit bij  ReflexSystems; andere automatiseringspakketten waren niet functioneel genoeg of te duur. “Daarnaast heeft
ReflexSystems veel ervaring in de foodindustrie. Dat zie je terug in het pakket; het gaat echt de diepte in. Bovendien werken veel van onze klanten ook met ReflexSystems. Alles sluit perfect op elkaar aan!”

Foutloos orderpicken
ReflexSystems bevalt heel goed in de praktijk. Belangrijk is foutloos orderpicken, waarop nu veel winst wordt geboekt. “Bij Boermarke zijn we heel klantgericht. Bij verkeerde leveringen brengen we het juiste product altijd na, waar ook in Nederland. Dankzij het papierloze orderpicksysteem van ReflexSystems is er nu sprake van honderd procent foutloze leveringen. Dit heeft ook zijn weerslag op de werkvloer. De efficiency neemt toe en dat stimuleert iedereen om nog beter te werken”, aldus een tevreden Varvik.

 

ffs v2De ervaringen van Fresh Food Service
Fresh Food Service in Waalwijk is leverancier van complete en op maat samengestelde food-, convenience- en non-foodpakketten voor de institutionele markt. Het bedrijf stamt uit 2003 en is opgericht door de huidige directeur en mede-eigenaar Joost Cranen. Veel klanten van de Waalwijkse leverancier plaatsen hun bestellingen via de webshop, met de applicatie Internetbestel van ReflexSystems.

Razendsnelle service
De klanten van Fresh Food Service maken via Internetbestel een keuze uit de leveranciers. Na het samenstellen van de bestellijst stuurt de klant met een simpele druk op de knop de volledige bestelling door. Die komt automatisch bij de leveranciers van Fresh Food Service terecht. Op deze manier kan Fresh Food Service een razendsnelle service garanderen: wie voor 11.00 uur bestelt, heeft zijn bestelling de volgende dag al in huis.

92% van de klanten
“Een van de grootste voordelen van Internetbestel is de tijdsbesparing”, vertelt Cranen. “De klant voert de order immers zelf in, waarna deze automatisch bij de leveranciers wordt geplaatst. Bij de start was de inschatting dat 60% van onze klanten gebruik zou maken van de applicatie, maar inmiddels is dat 92%! Doorslaggevend bij de keuze voor Internetbestel was het gebruiksgemak. En terecht, zo blijkt, want ook door klanten wordt dat als goed tot zeer goed ervaren.”

 

woutersDe ervaringen van Slachterij Wouters
Slachterij Wouters in De Hoef (Utrecht) is gespecialiseerd in het inkopen en slachten van runderen en schapen, en het verdelen, etiketteren, uitleveren en transporteren van het vlees. Algemeen directeur Frans Wouters koos in 2003 voor ReflexSystems. “Doorslaggevend voor onze keuze waren de goede referenties op foodgebied. Voor het slachtgedeelte bleek ReflexSystems uitstekend in staat om het pakket verder uit te bouwen op basis van specifieke vereisten. Mede door de inzet van de juiste mensen verliep dat heel constructief.”

Kenmerkend gebruiksgemak
Volgens Wouters is gebruiksvriendelijkheid kenmerkend voor ReflexSystems. “Het is bijvoorbeeld erg belangrijk dat je in het totale proces niet constant dezelfde dieren hoeft in te voeren. ReflexSystems heeft dat in Seurop heel goed opgelost. Met één klik haal je alle informatie over de dieren op. Daarnaast heeft ReflexSystems een goede koppeling gemaakt tussen de slachterij en de uitsnijderij. Het onderdeel track-en-trace is daardoor heel goed ingevuld. Je merkt gewoon dat het pakket zodanig is opgezet dat fouten niet of nauwelijks mogelijk zijn.”


Vandersterre v2De ervaringen van Vandersterre Groep Packaging

Vandersterre Groep Packaging is de verpakkingsspecialist van Vandersterre Groep Bedrijven BV. Het bedrijf is gespecialiseerd in het verpakken van de kaasmerken Prima Donna en Landana, voor zowel de binnen- als de buitenlandse markten. Daarbij richt het bedrijf zich vooral op de retail, de business-to-businesssector en de buitenhuishoudelijke markt, zoals catering en horeca. De Graaff Kaas stapte in 2004 over op ReflexSystems.

Volledig op maat gemaakt
Frank de Graaff, directeur van Vandersterre Groep Bedrijven BV, kijkt met een goed gevoel terug op die keuze. “Het toenmalige administratiesysteem sloot onvoldoende aan op de nieuwe focus in de specifieke voorverpakproductie. We zochten een verspakket dat slim omgaat met de logistieke stromen en de productie. Al tijdens de oriëntatiefase was er vrij snel een goede klik met ReflexSystems. De uitgebreide mogelijkheden van het pakket, de mensen van ReflexSystems en de manier waarop ze met het pakket omgaan, spraken ons erg aan. En ook heel belangrijk: de mogelijkheid om het pakket volledig op maat te laten maken voor ons bedrijf.”

Voor iedereen

Terugkijkend op een aantal jaren ervaring met ReflexSystems, kan De Graaff vol overtuiging zeggen dat het pakket volledig aan de verwachtingen voldoet. “Het systeem werkt goed en we kunnen er zelfs nog veel meer uit halen dan we van tevoren dachten. Wat we ook waarderen, is dat ReflexSystems het pakket goed up-to-date houdt, zonder dat we daarom hoeven te vragen.” Verder valt vooral de gebruiksvriendelijkheid op. “De programma’s zijn eenvoudig te bedienen en de schermopbouw is heel helder en logisch. Iedereen kan ermee werken!”